Bentlakási helyek elfoglalása

Információk a bentlakási hely elfoglalásával kapcsolatban

 

Kedves Hallgatók!

 

Az alábbiakban olyan információkat szeretnénk veletek megosztani, amelyek megkönnyíthetik a bentlakási helyetek elfoglalásának menetét. Először is megosztom a CSUBB, azaz az egyetemi diáktanács tájékoztatóját:

Kedves Diákok!

A helyek visszaigazolása a bentlakás hely elfoglalásával történik a következőképpen:

Szeptember 24-én - I. éves hallgatók

Szeptember 25-én - II. és III. éves hallgatók

Szeptember 26-án - IV. éves és mesteris hallgatók

A szükséges dokumentumok a következők:

-a személyigazolvány / útlevél fénymásolata

-az elszállásolási szerződés kitöltése

-3/4-es méretű kép

-az első részlet kifizetése (első hónap)

-digitális zöldkártya (EU oltásigazolás)

A járványhelyzetre való tekintettel a maszkviselés kötelező, illetve a kísérők belépése az adott bentlakásba szigorúan tilos. Valamint a bentlakás helyek cseréje nem engedélyezett.

A visszajelzések alapján közületek legtöbben családjuk segítségével készül Kolozsvárra költözni, és egyenesen a bentlakásokhoz kíván menni. A fennebb meghatározott napokon a bentlakási helyek elfoglalása ugyan egész nap lehetséges, ám ajánlatos minél korábban érkezni. Ha mégis valakinek szüksége van a tájékozódáshoz, kérhet segítséget a 0740364096-os telefonszámon, illetve ha előre jelzi, péntek vagy szombat reggel kíséret is kérhető.

Tanács: legjobb megoldás, ha a teológiahallgatók előre egyeztetnek, és együtt mennek a bentlakáshoz. Fontos, hogy akik együtt akarnak lenni a szobában, előre egyeztessenek, és az első helyfoglaló jelezze a helyosztó bizottságnak, kivel akar együtt lenni.

A bentlakások elhelyezkedése:

- A SportXXI bentlakás a Pandurilor út 7. szám alatt található a Babeș-parkban, saját (fizetős) parkolója van. Legegyszerűbb megközelítése a stadion és a sportcsarnok felől lehetséges, illetve a 101, 102-es villamosnak van ott megállója.

- A Hașdeu-kampuszban található bentlakások közül a 14-es és a 6-os bentlakás a komplexum felső részében található, amelyeket a Victor Babeș – B. P. Hașdeu utcák felől érdemes megközelíteni.

A többi (16, 17, A2, A3) bentlakás a kampusz alsó részében található, ezeket érdemes a Klinikák (Clinicilor) utca felől, a Földrajz Kar felől megkeresni.

Érdemes tudni, hogy ezek az utcák mindig zsúfoltak, ezért egy lehetséges megoldás a Városháza mellett található fedett parkolóban (Piața Lucian Blaga) hagyni az autót, egyszer elfoglalni a szállást, és utána kivinni a csomagokat. Egy másik közeli parkoló a Păstorului u., 13. szám alatt található.

A Google Maps-on fel van tűntetve minden bentlakás, pl. Cămin XVI címszóval lehet rájuk keresni.

A bentlakások pontos címe, elérhetősége, bemutatás megtalálható itt:

https://www.ubbcluj.ro/hu/studenti/campus/spatii_cazare

Dr. András Szabolcs

dékánhelyettes

 

Szerző neve: 
Szerk.