Nemzetközi szimpózium Paul M. Zulehner 80. születésnapja alkalmából

Helyszín és idő: Kolozsvár, 2019. november 19-22 között, Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Római Katolikus Teológia Kar.

A szimpózium címe: Ferenc pápa és a pasztorális teológia Kelet-Közép-Európában. Helyzetfelmérés és fejlődési lehetőségek 30 évvel a rendszerváltás után.

A szimpózium keretében a Bécsi Egyetem Katolikus Teológia Kara köszönti és méltatja Prof. DDr. Paul Michael Zulehner emeritus professzort, aki idén tölti 80. életévét.  Az eseményen részt vesznek az ünnepelt egyetemi professzor egykori diákjai, kollégái, pályatársai és további meghívott vendégek. Paul M. Zulehner professzor rendkívül kiemelkedő tudományos munkásságára és arra való tekintettel, hogy az utóbbi három évtizedben nagy mértékben hozzájárult a pasztorális teológia fejlődéséhez Kelet-Közép-Európában, a Római Katolikus Kar kezdeményezésére a Babeș-Bolyai Tudományegyetem díszdoktori címmel fogja őt kitüntetni.

Ez az együttműködésben létrejövő szimpózium szeretné megszólítani mindazokat, akik az Egyház jövőjéről és gyakorlatáról szívesen gondolkodnak együtt akadémiai keretek között.

A szimpózium német nyelven zajlik, a magyar és román nyelvű szimultán fordítást biztosítani fogjuk. A magyar nyelvű programleírás megtekinthető.

Résztvevők előjelentkezését 2019. október 31-ig várjuk. A bejelentkezéshez kérjük használják a következő űrlapot.

A szimpózium helyszínére, illetve a Babeș-Bolyai Tudományegyetemre (BBTE), valamint a kolozsvári Római Katolikus Teológia Karra vonatkozó információkat itt olvashatnak.

Nagyon örülnénk, ha Önt is köszönthetnék Karunkon a novemberi nemzetközi szimpózium programjain.

A szervező csapat nevében,

Dr. theol. habil. Csiszár Klára

habilitált egyetemi adjunktus

Szerző neve: 
Szerkesztő