Tanévnyitó a Katolikus Teológia Karon

Kedves Tanárkollégák, kedves Diákok,

szeretettel várunk benneteket a 2019-2020-as akadémiai tanév ünnepélyes megnyitására.

Gyulafehérváron erre 2019. szeptember 29-én, vasárnap délután 17.30-kor kerül sor a Papnevelő Intézet Aula Magna termében.

Kolozsváron az egyetemi szintű tanévnyitó keretében 2019. szeptember 30-án, hétfőn délelőtt 11:15 órakor találkozunk a Teológia Kar épülete előtt, hogy együtt átvonuljunk a BBTE Farkas utcai főépületéhez. 11:30 órakor indul az ünnepélyes felvonulás a BBTE főépülete elől Kolozsvár Főterére. A felvonulás egészen rendhagyó esemény lesz, hiszen a BBTE 21 karának diákjai és oktatói ezzel is szeretnék együtt kifejezni azt, hogy menő dolog a BBTE diák- és oktatói közösségéhez tartozni, s hogy egymást kölcsönösen támogatva kívánják megkezdeni az új egyetemi tanévet.

A kari szintű tanévnyitó 18.00 órától kezdődik a Teológia Kar épületének első emeletén a Márton Áron teremben. Ennek keretében Ft. drd. Bodor Attila, aki jelenleg a gyulafehérvári intézet óraadó oktatója, s aki Kudzsiron lelkipásztori szolgálatot is teljesít, 30 perces előadást tart "A ma és a holnap teológiája" címmel.

Ezt követően 19.15 órától a Kar Szent Jeromos kápolnájában tanévkezdő "Veni Sancte"-szentmisét ünneplünk. Mint minden esztendőben, ez a szentmise a kari kápolna búcsúünnepe is egyben. A homiliát Ft. Obermájer Ervin-István, a gyulafehérvári Papnevelő Intézet prefektusa tartja.

A tanévkezdésig még hátralévő napokra mindenkinek további jó pihenést és erőgyűjtést kívánok az új feladatokhoz.

Dr. Vik János

dékán

Szerző neve: 
Szerk.